test

Девочки зонтики

понедельник, 11 марта 2013 г.

кинець свиту 21 грудня

кинець свиту 21 грудня

кинець свиту 21 грудня



Вся правда про кінець світу 2012

Вся правда про кінець світу 2012



Пам'ятаєте страх перед Y2K (2000 роком)? Він прийшов і пройшов без особливих проблем через адекватне планування та аналіз ситуації. 21 грудня 2012, дата, обігрується в багатьох фільмах з красивими спецефектами, не буде кінцем світу, наскільки нам відомо.


Вона буде, втім, датою чергового зимового сонцестояння.



Смотришь фильмы только в hd качестве? На сайте kinovdome.net ты можешь посмотреть лучшие фильмы на бесплатной основе и без регистрации. Самые последние новинки индустрии кино так же, как и раритетные фильмы доступны в режиме онлайн. Наслаждайся любимыми шедеврами кино вместе с kinovdome.net



Багато чого, як Y2K, 2012 рік, було проаналізовано і припущення про кінець світу були добре вивчені. На відміну від деяких загальних уявлень, поняття «наука» зникає, коли ми притягаємо за вуха кінець світу до 2012 року. Нижче вчені НАСА відповіли на поширені щодо 2012 питання.



Питання (П): Чи існують будь-які загрози для Землі в 2012? Багато веб-сайти кажуть, що кінець світу в грудні 2012 року.



Відповідь (В): Нічого страшного не трапиться із Землею в 2012 році. З нашою планетою буде все в порядку ще більш ніж 4 мільярди років, і заслуговують на довіру вчені в усьому світі не знають жодної загрози, пов'язаної з 2012.



П: Яке походження пророкування про те, що кінець світу в 2012 році?



В: Історія почалася з припущень, що Нібіру, планета, ніби як виявлена шумерами, прямує до Землі. Ця катастрофа була спочатку передбачена у травні 2003 року, але, коли нічого не сталося, дата кінця світу була перенесена вперед на грудень 2012 року. Потім ці дві байки були пов'язані із закінченням одного з циклів в календарі стародавніх майя під час зимового сонцестояння в 2012 році - звідси і передбачали кінець світу 21 грудня 2012.



П: Календар майя дійсно закінчується в грудні 2012 року?



В: Як календар у вас на стіні кухні не припинить своє існування після 31 грудня, так і календар майя не припинить своє існування 21 грудня 2012. Ця дата закінчення періоду довгого рахунку майя, але потім - як календар знову починається з 1 січня - починається ще один період довгого рахунку.



П: Чи можливий феномен, при якому планети вишикуються так, що будуть впливати на Землю?



В: У найближчі кілька десятиліть не передбачається планетарних угрупувань, що Земля не буде перетинати галактичну площину в 2012 році, але, навіть якщо угруповання відбудеться, її вплив на Землю буде незначним. У грудні кожного року Земля і Сонце вишиковуються в лінію з наближеним центром галактики Чумацький Шлях, але це щорічна подія не має значення.



П Чи існує планета або коричневий карлик, який називається Нібіру або планета Х або Еріда, що наближається до Землі і загрожує нашій планеті широкомасштабними руйнуваннями?



В: Нібіру та інші оповідання про вигадані планетах - це інтернет-містифікація. Для таких заяв немає фактичних підстав. Якби всякі Нібіру або Планети X були реальними і летіли на зустріч із Землею в 2012 році, астрономи відстежували його, принаймні, останні десять років, і вона буде видно вже неозброєним оком. Очевидно, що вона не існує.


Ерида є реальною, але це карликова планета, схожа на Плутон, яка залишиться у зовнішній сонячній системі, вона не зможе наблизитися до Землі більше, ніж на 4 мільярди кілометрів.



П: Що таке теорія зміни полюсів? Чи правда, що земна кора робить 180-градусний обертання навколо ядра в лічені дні, якщо не годинни?



В: В процесі обертання Землі розворот неможливий. Є повільні рухи континентів (наприклад Антарктида була поблизу екватора сотні мільйонів років тому), але це не має відношення до теорій про зміну полюсів. Тим не менш, багато сайтів-вісники катастроф створили приманку для обдурювання людей. Вони стверджують, що є зв'язок між обертанням і магнітною полярністю Землі, яка змінюється нерегулярно (зміни полюсів відбуваються кожні, в середньому, кожні 400000 років). Наскільки нам відомо, такі зміни полюсів не можуть заподіяти ніякої шкоди для життя на Землі.


Та й навряд чи воно відбудеться в найближчі кілька тисячоліть, в будь-якому випадку.



П: Піддається чи Земля в небезпеці попадання метеорита в 2012 році?



В: Земля завжди було предметом влучень комет і астероїдів, хоча великих зіткнення дуже рідкісні. Останнє велике зіткнення було 65 мільйонів років тому, і це призвело до вимирання динозаврів. Астрономи НАСА сьогодні проводять дослідження, називається «Spaceguard Survey» для знаходження будь-яких великих астероїдів, що зближуються із Землею, задовго до удару.


Ми вже визначили, що немає ніяких загрозливих астероїдів такого розміру, як той, що вбив динозаврів. Вся ця робота робиться відкрито. Її результати публікуються щодня на сайт NASA NEO Program Office, так що ви самі бачите, що ніщо не передбачає зіткнення в 2012 році.



П: Що вчені NASA думають про пророцтва наближаючого кінця світу? В: Хоч одну заяву про стихійні лиха чи різких змін в 2012 році є науково обгрунтованим? Де докази? Їх немає, і для всіх вигаданих тверджень, створені вони в книгах, фільмах, документальних передач або в Інтернеті, ми не можемо змінити це очевидний факт.


Не існує жодних переконливих доказів для будь-якого затвердження, зробленого на підтримку незвичайних подій, що відносяться до грудня 2012 року.



П: Чи існує небезпека гігантських сонячних бурь, передбачає на 2012 рік?



В: Сонячна активність має регулярний цикл, з піками приблизно кожні 11 років. Ці піки активності сонячних спалахів можуть викликати деякі переривання супутникового зв'язку, хоча інженери створювати захищену від сонячних бурь електроніку. Але немає ніяких особливих ризиків, пов'язаних з 2012.


Наступний максимум сонячної активності буде відбуватися в 2012-2014 і, згідно з прогнозами, не буде виходити за рамки звичайного сонячного циклу, нічим не відрізняючись від попередніх циклів протягом всієї історії.






Кінець світу у 2012 році? | Новини на Gazeta.ua

Кінець світу у 2012 році?



Бельгійський астрофізик Патрик Герил назвав дату кінця світу - 21 грудня 2012 року.



У цей день відбудеться зміна магнітних полюсів Землі, обертання нашої планети різко сповільниться, а потім змінить напрямок. Після землетрусу безпрецедентної сили підніметься величезна хвиля, яка знищить нашу цивілізацію. Континенти зникнуть. Мільярди людей загинуть.


Залишки Європи та Північної Америки вкриються льодовиками.



Бельгієць пропонує свій вихід - новітній Ноєв ковчег. Ті, хто має кілька тисяч євро, можуть забронювати собі місце на фермі "Perfect Vision" в Південній Африці. До речі, вже сьогодні бажаючих більш ніж достатньо.



Введіть в пошукову систему "Грудень 2012" - отримаєте 59 мільйонів звертань. Після кількох сторінок пророцтв людина втрачає мотивацію до будь-якої діяльності після 2012 року. Кінець світу може бути наслідком глобальної війни, конфлікту з іншою планетою, падіння астероїду, вибуху на Сонці тощо.



Саме на 2012 рік вказують найвідоміші пророки усіх часів: єгиптяни, автори Біблії, на цьому році закінчується календар майя, на цей рік вказав Нострадамус.



Патрик Герил -автор книги "Пророцтво Оріона на 2012 рік", яка розійшлася мільйонним накладом. Ще жителі Атлантиди, вважає автор книги, знали теорію магнітних полів і Сонця. Ім було добре відомо, що світ приречений на знищення.



У 9792 році до н.е. кількасотметрова хвиля знищила будинки жителів Атлантиди. Але їхні знання збереглися - в єгипетських ієрогліфах і календарі майя. Усі записи свідчать про те, що незабаром відбудеться катастрофа, схожа на потоп, описаний у Біблії.



В 2012 році Венера, Марс, Оріон та інші зірки стануть в те саме положення, як і в 9792 р. до н.е. Високоточний календар майя закінчується тою ж датою - 21 грудня 2012 року. Потім світу не стане. І немає ніякого приводу для сумнівів, вважає Герил.



Вихід є, це переселення на порівняно безпечний континент - в Африку. Найкращий спосіб порятунку - купити акції "Perfect Vision" - ферми, розташованої в Драконових горах у Південній Африці.



Герил вважає, що там можна вижити. Нова колонія з площею 200 гектарів розташована на висоті 1900-2700 м над рівнем моря, це місце для "Ноєвого ковчега". На даний час на фермі є тільки незавершені будинки і кілька колодязів з насосами для водопостачання. Герил і його колеги узгоджують формальності з місцевою владою.


Поки домовилися про будівництво 26 житлових будинків - для 150 осіб. Також планується встановити "хобітячи доми" - сталеві контейнери на 8 осіб кожний.



Нові мешканці колонії - вже після світової катастрофи - мають навчитися ліпити посуд з глини, випалювати кераміку, займатися ткацтвом, виготовляти папір, розводити курей, гусей, овець, коней, лам, вирощувати овочі і зернові культури. Бельгієць вже оголосив і ціни на акції: контейнер в користування можна придбати за 5,5 тисяч євро, екологічний дім - за 20 тисяч, повідомляє Gazeta.pl.



Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою і натисніть комбінацію клавіш Alt+A






Кінець світу — Вікіпедія

Зміст



У науковому сенсі



Космологічному, стосовно долі Всесвіту



Згідно з теорією Великого вибуху Всесвіт виник близько 13,7 млрд. років тому з гравітаційної сингулярності і по сьогоднішній день перебуває в процесі постійного розширення, яке спостерігається астрономами, як космологічний червоний зсув частот випромінювання далеких галактик. Подальша еволюція залежить від вимірюваного експериментально параметра — середньої густини речовини в сучасному Всесвіті. Якщо густина не перевищує певного (відомого з теорії) критичного значення (Ω<1), Всесвіт буде розширятися вічно, в протилежному випадку (Ω>1) розширення зміниться стисненням, і Всесвіт повернеться до стану сингулярності.


Останні експерементальні дані показують, що експерементальний параметр близький до критичного, і в якому руслі розвиватиметься космологічний процес передбачити на даному етапі розвитку науки неможливо.



У випадку (Ω>1) космологічний кінець світу представлятиме собою грандіозний колапс всієї маси речовини Всесвіту у гравітаційну сингулярність, в іншому випадку (Ω≤1) на Всесвіт очікуватиме або теплова смерть. що означатиме поступове перетворення всієї речовини Всесвіту на фотони. або Великий розрив. що означатиме неможливість жодних фізичних взаємодій через зменшення горизонту подій до нескінченно малої величини, що матиме місце при наближенні швидкості розбігання галактик до світлової .



Термін настання космологічного кінця Всесвіту, залежно від різних параметрів —



10 10 млрд. років.



Астрономічному, стосовно планети Земля



За астрономічними підрахунками через



5 млрд. років Сонце перетвориться на червоного гіганта та вірогідно поглине Землю. Інші гіпотези стверджують, що через



1,1 млрд. років збільшення випромінювання Сонця на 10% може призвести до випалювання земної атмосфери, а збільшення випромінювання Сонця на 40% через



3,5 млрд. років — до випаровування океанів. Також існує вірогідність через



3,5 млрд. років зіткнення нашої галактики з галактикою Андромеди. що може призвести до руйнування багатьох планетних систем, зокрема й сонячної .



Не виключена ймовірність зіткнення Землі з великим астероїдом. що також може призвести до глобальної катастрофи та вимирання людства. Так, наприклад падіння астероїда діаметром понад 10 км 65 млн років тому ймовірно було причиною вимирання динозаврів. До глобальних катастроф може призвести навіть падіння астероїда діаметром



1 км, а цілком вірогідно — діаметром 3-10 км. Астероїди діаметром



1 км падають на Землю приблизно раз на півмільйона років.



В релігійному (есхатологічному) сенсі



Есхатологія. тобто система поглядів та уявлень про «кінець світу», спокутуванні та загробного життя властива багатьом релігіям та міфологіям. зокрема:





  • Християнстві  — див. Апокаліпсис


  • кинець свиту 21 грудня
  • Германо-скандинавській міфології — див. Раґнарьок


  • У міфології українського та інших слов'янських народів — див. Слов'янська есхатологія




Очікування кінця світу, що не були здійснені





  • 1656  — очікувався Х.Колумбом [1]


  • 1666  — що включав т.зв. число диявола [1]


  • 1900  — сектою «Братья и сестры красной смерти» [1]


  • 1915  — очікував засновник релігійної течії «Свідки Єгови» Чарльз Рассел [2]


  • 1988  — аерокосмічний спеціаліст Едгар Уізенант [1]


  • 11 серпня 2002  — румунський ієромонах Арсеніє [1]


  • липень 1999  — приписують Нострадамусу [1]


  • 27 грудня 2004 року] (рос.) [3]


  • 6 червня 2006  — Дата 06.06.06 — включав т.зв. число диявола [4]


  • 20-21 грудня 2012 у зв'язку з кінцевою датою 5125-річного циклу в одному з різновидів календарів майя, який називають довгим рахунком




Поточні очікування кінця світу





  • 2014 — астрономічне очікування [5]


  • 2160 — астрономічне очікування [6]


  • Недавно вчені знайшли ще давніші таблички майя. Ці таблички вказують, що до кінця світу залишалося не 13 періодів (т.з.бактунів ), що мали закінчитися у 2012 році, а 17.









Майя: кінець світу в 2012 році скасовано

Старійшини майя скасували кінець світу в 2012 році



Представник народу майя. Кінець світу в 2012 році не станеться, стверджують індіанці майя. Фото tsn.ua



Кінець світу — це повністю західний міф, стверджують індіанці майя, календар яких нібито «завершується» у 2012 році. Старійшини племені майя в Гватемалі переконані, що кінця світу у 2012 році, який нібито прогнозували їхні предки, не буде.



Як пояснив один із вождів Аполінаріо Чіле Пікстун, всупереч поширеній помилці, календар майя нічого не говорить про загибель планети.



«Кінець світу — цілком і повністю західний міф», — зазначив старійшина.



За його словами, відповідний «прогноз» означає лише те, що завершується певний період часу згідно з віруваннями майя. Аполінаріо Чіле Пікстун розповів, що вже втомився від цієї істерії і докучливих людей, які своїми запитаннями зводять його з розуму.



За стародавнім календарем майя, який рахує епохи приблизно 394-річними періодами, відомими як бактуни, закінчення 13-го бактуна припадає на 21 грудня 2012 року. Число 13 є для індіанців цього племені священним. Календар показує, що цього дня «закінчується» час.



Крім того, у Мексиці у 1960-і роки був знайдений так званий «Монумент Шість» — кам'яні таблички майя з письменами, згідно з якими в 2012 році має трапитися щось за участю бога війни і створення Болон Йокте.



Через ерозії і тріщини кінець тексту пророцтва практично неможливо прочитати. Один із археологів припустив, що там написане приблизно наступне: Болон Йокте «зійде з небес».



«Число „13“ було священним для майя, при цьому воно не містило в собі нічого згубного або злого. Таким чином, закінчення 13-го бактуна — це важлива дата від створення світу, але жодного стосунку до західних уявлень про кінець світу вона не має», — пояснив фахівець із культур Мезоамерики Техаського університету Девід Стюарт.



«Якщо ви запитаєте справжніх майя про те, що трапиться в 2012 році, вони просто не зрозуміють, про що йде мова. Кінець світу? Та ви жартуєте!


Ось засуха — це дійсно проблема, скажуть вони», — погодився з ним археолог Хосе Хучім.



В останні роки чимало людей заявляли, що «прогноз майя» пов’язаний з серією астрономічних явищ, які припадуть на 2012 рік. У момент зимового сонцестояння в 2012 році Сонце опиниться на одній лінії з центром Чумацького шляху — вперше за 26 тисяч років.



Це, на їхню думку, означає, що потік енергії, який зазвичай йде до Землі з центру Чумацького шляху, обов'язково буде порушений 21.12.12 об 11:11 вечора за єдиним світовим часом.






Про Нострадамуса, "кінець світу" та майбутнє України. | ХайВей

Про Нострадамуса, "кінець світу" та майбутнє України.



Про природу часу та дослідження майбутнього.



В наш час для того, щоб досліджувати майбутнє, необов’язково потрібно бути пророком, як, скажімо, всім відомі Мішель Нострадамус або Едгар Кейсі, мати з народження якісь незвичайні, паранормальні здібності. Майбутнє в силу своєї природи саме відкриває людям свої таємниці, коли настає певний час. В часи, коли жили біблійні пророки та Мішель Нострадамус людям було достатньо знати, що майбутнє є і його можливо і потрібно і сповнених незрозумілих передбачати. Тому і виглядало це майбутнє в перших відомих людям пророцтвах у вигляді фантастичних, надзвичайно абстрактних, символів, картин.


Ці картини мали фрагментарний вигляд і не давали уявлення про загальні тенденції розвитку людської цивілізації. Візьміть, наприклад, відоме всім «Одкровення Іоанна Богослова». Чи багато ви знайдете в ньому інформації про те, в якому році, і в яких країнах відбудуться жахливі апокаліптичні події?



Те ж саме можна сказати і про «Центурії» Мішеля Нострадамуса. Їх можна відповідно до уподобань дослідника «накласти» на будь-яку країну, на будь-який період її історії. Тому зараз багато пишуть не про Нострадамуса, а про тлумачення Нострадамуса різними коментаторами, такими, скажімо, як Манфред Дімде (Франція) або Алла Денікіна (Росія). І всі дослідники, незважаючи на свої особисті, беззаперечні тврчі здібності, як один, «зациклюються» на тому, що на період після 3797 н.е. року майбутнє передбачати неможливо, бо так сказав сам «великий і жахливий». Але ж хіба Нострадамус писав про це хоч в одному із своїх творів?



Ми живемо зовсім в інші часи. Сьогодні розвивається така наука, як футурологія. В арсеналі прийомів та методів сучасного дослідника майбутнього, яким може стати будь-який науковець «від здорового глузду», можна знайти і різноманітні (в залежності від точки «прив’язки» подій) розрахунки згідно теорії геосоціальних циклів, і прогнозування тенденцій розвитку суспільства, і екстраполяцію в часі, і використання унікальних результатів «подорожей в майбутнє», отриманих нещодавно в США під час сеансів прогресивного гіпнозу Четом Б.Сноу і Брюсом Голдбергом. До речі, в цих подорожах брали участь десятки тисяч людей.


Уявляєте? Десятки тисяч людей в зміненому стані свідомості бачили майбутнє на відрізку часу від 2100 до 2500 року! Інша справа, що послідовність застосування всіх перелічених прийомів та методів для побудови прогнозів – особисте «ноу-хау» кожного дослідника. І деякі з цих «ноу-хау» дають можливість передбачати події по конкретних датах аж до початку V тисячоліття нашої ери.



Час має таку природу, що однозначно можна сказати тільки про те, що відбулося. Наприклад, всі знають, що Володимир Великий хрестив Святу Русь у 988 році н.е, а проголошення незалежності України відбулося 24 серпня 1991 року. А от що стосується майбутнього, то воно має вірогідний характер. Тобто, із сьогоднішнього дня в нього спрямовано декілька векторів подій. Скажімо, сьогодні ввечері о 19.00 ви плануєте завтра о 8.00 іти на роботу, як завжди.


Але о 22.00 вам може зателефонувати начальник і запропонувати виїхати за його дорученням в інше місце. В цей же час, як інший варіант, з вами може зв’язатися далекий родич і попрохати його зустріти ранком на вокзалі. Або, не дай Бог, у вас вночі підніметься жар, і ви захворієте. Так от, «22 години сьогодні» і є та «точка біфуркації», або «злам часу», коли нічого однозначного про завтра сказати неможливо.


Тому передбачення із вірогідністю 100% по конкретним датам або рокам принципово неможливе за причиною природи самого часу. Разом з тим, якщо не «розставляти» події по конкретним датам, то передбачення втрачає взагалі будь-який сенс і стає фантастичною збіркою жахливих або красивих казок. І переш за все тому, що в такому випадку, з майбутнього виймається його «душа» - логіка подій. А саме головне – людина стає байдужою до такого передбачення, тому що, воно її ні до чого не спонукає. Я хочу, щоб всі зрозуміли, що прогноз не робиться для самого прогнозу. Він має змусити людину діяти і прийти у вірогідну «точку зламу часу» морально підготовленою.


А настане спрогнозована подія в цьому році, або в наступному, хіба так важливо? І все ж прогноз або пророцтво без дати, як це було раніше, в епохи юнацтва та дитинства людства, сьогодні неприпустимі. В іншому випадку, той, хто передбачає, позбавляється відповідальності, а той, хто його слухає – діяльності. Обидва злочинно граються з часом. І щоб закінчити, цю тему, розповім давньоримську приказку: «Коли про щось сказав один оракул, то ти можеш його не слухати. Коли про це ж говорить другий – маєш прислухатися. Коли ж про це тільки починає говорити третій, скоріше рятуй своє життя, бо все сказане вже відбувається».



Про «кінець світу».



Чутки про майбутній швидкий апокаліпсис, звичайно, виникли не на пустому місці. Стародавній народ майя час рахував циклами тривалістю по 5125 років. Початок останнього такого циклу припадає на 13 серпня 3113 року до н.е, а кінець 23 грудня 2012 року. Як на мою думку, деякі дослідники надали необґрунтовану превагу такій ритмічності часу порівняно з іншими циклами.


У тих же майя був і другий цикл, який розпочинався у 3154 році до н.е. і мав тривалість 8000 років. Отже, якщо рахувати час згідно з цим циклом, то «кінець світу» припадає аж на 4846 рік н.е. Існує, наприклад, ще цикл тривалістю 20096 років, після якого настає кардинальна зміна людини із такими супутніми явищами, як природні катаклізми та інші негаразди. Цей цикл розпочався в 17548 році до н.е, а закінчиться в 2548 році н.е. А от видатний український вчений, доктор історичних наук Микола Чмихов довів існування 9576-річного циклу, який закінчиться згідно його розрахунків у 2015 році. Втім, цей останній рік циклу він вважав не «кінцем світу», а початком переходу людства до нового стану, коли воно стане більш духовним і налаштованим на безпосереднє сприйняття космічних енергій



Отже, цикл майя – це всього один з багатьох відомих сучасним дослідникам циклів, кожний з яких має свою специфічну річну тривалість та «точку початку відліку». Один з найбільш визнаних сьогодні більшістю сучасних дослідників історії циклів – це цикл прецесії  земної вісі, який дорівнює 25920 рокам. Його початок припадає на Великий Потоп, який відбувся, як доводять вчені, в 10800 році до н.е, а кінець – на 15120 рік н.е. Тому до справжнього «кінця світу», як доводять вчені, нам ще дуже і дуже далеко.


Настільки далеко, що до цього часу людство спокійно колонізує пояс астероїдів, Марс, Венеру, Місяць, супутники планет-гігантів, розселиться по багатьох планетах нашої Галактики і почне освоювати інші виміри простору-часу через «чорні діри». І в якому місці тоді ж відбуватиметься «кінець світу»?



В «Таємній доктрині» засновниця сучасного тайнознавства Олена Блаватська писала про так звані «расові цикли» тривалістю 1 560 000 років, які були відомі ще стародавнім індійцям. Згідно з концепцією таких циклів, якщо вірити письменниці, через 560 тисяч років ми перетворимося на «променисте людство» - співтовариство сфероподібних розумних істот із гарячої плазми, що будуть жити на суші, під землею та під водою, а також у відкритому космосі. А через 2 мільйони 120 тисяч років земна цивілізація розпорошиться по Всесвіту у вигляді гігантських сфер з холодної плазми, створених з мільярдів розумних істот.


Ці космічні гіганти будуть живитися гарячою енергією надр далеких планет і засилати свої окремі «зерна духу» (свідомість розумних істот, що колись жили на Землі) на розвідку паралельних світів та інших вимірів простору-часу. Оце і буде «кінець світу» в повному розумінні цього слова, коли людство трансформується в щось таке, що сьогодні нам важко уявити.



А от концепція ефіродинамічних циклів сучасного російського дослідника Олександра Плешанова взагалі припускає, що в період з 2041 року до 2468 року кожні 92 роки Земля буде проходити «очищення» масштабними повенями, землетрусами, суховіями, епідеміями. Беззаперечно, що сказане звучить жорстоко, але не смертельно, як кажуть. Тому я хочу сказати, що людям планети Земля і в 2012, і в 3012 і в 4012 році можна спати спокійно. Ніякого «кінця світу» не буде.


Максимум що нас чекає в 2012 році – так це серйозні наслідки глобального потепління у вигляді тайфунів, повенів та тропічних злив в Америці, Південній та Західній Азії. Можливе часткове затоплення території морського узбережжя Північної Європи. І як водиться, повінь в Закарпатті та зливи на Львівщині та Волині.



Сценарій майбутнього розвитку людської цивілізації .



Згідно моїх досліджень, розвиток людства в найближчі 150 років буде багато в чому визначатися загостренням геокритичної ситуації на планеті в 2040-2058 роках. Цей період стане часом масштабних природних катаклізмів, таких як землетруси, повені, цунамі, тайфуни. Процеси глобального потепління спровокують прискорене таяння льодовикового панциру Антарктиди настільки, що багато територій Північної Євразії та океанського узбережжя обох Америк опиняться під водою. В 2090 році клімат Антарктиди буде нагадувати клімат сучасної Швеції або Норвегії. Материк поступово почне заселятися біженцями з Африки, Америки та Азії. Цей процес буде тривати до 2150 року. Світ постраждає від великих соціальних потрясінь, які прокотяться могутньою хвилею по багатьох розвинутих країнах.


На країни Африки, Південної Америки, Південно-Східної Азії очікують епідемії нових вірусних інфекцій, зростання смертності. Але саме ці події стануть поштовхом для прискорення технологічного розвитку суспільства, відкриття нових джерел енергії.



З 2065 року в ближньому космосі почнуть будуватися промислові комплекси для виробництва та безпровідної передачі на Землю дешевого струму, отриманого із сонячної енергії. Почнеться промислове освоєння Місяця з метою отримання з його надр гелію-3 – палива для безпечних і компактних термоядерних станцій, якими наприкінці цього сторіччя буде обладнане кожне житлове помешкання.



2160-2255 роки стануть роками відкриття нових – психічних - технологій засвоєння людством Всесвіту. Буде створена комп’ютерно-телепатична система «Теленет». Без будь-яких окремих пристроїв, лише за допомогою спеціальних чипів, вживлених під шкіру голови, людина зможе спілкуватися з будь якою людиною планети, або приєднатися до будь-якого інформаційного ресурсу.


Методами прогресивного або регресивного гіпнозу кожному буде надана можливість здійснити подорож у своє минуле, або майбутнє життя і в такий спосіб назавжди позбавитися страху смерті. В автономних поселеннях людей, що практикуватимуть духовні практики почне виробляться так звана «кристалічна енергія» - невидимі просторові каркаси, котрі за допомогою енергії земного ядра будуть переміщені до тих планет, які стануть об’єктом колонізації. В симбіозі кристалізованого простору та матеріальних атрибутів високорозвиненої технічної цивілізації і розвиватимуться в подальшому космічні поселення землян.



2250 – 2350 роки стануть періодом колонізації Місяця, Венери та Марсу, супутників планет-гігантів, промислової розробки поясу астероїдів. Почнуться перші міжзоряні перельоти. До 2445 року людство навчиться користуватися енергією земного ядра, що не тільки кардинально змінить земну інфраструктуру, але й допоможе освоїти, як вже говорилося, Космос. Літосфера планети стане середовищем розташування високотехнологічних міст-мегаполісів, розгалуженої мережі підземних комунікацій, промислових комплексів та геоенергетичних станцій. В цей же час буде практично вирішена проблема безсмертя людського організму шляхом створення віртуальних дублікатів людської свідомості та оточення природного тіла людини захисними саморегулюючимися енергетичними полями. До 2550 року буде завершене будівництво інфраструктури підводної цивілізації: великих міст під прозорими куполами, чисельних заводів та акваферм. З’явиться новий різновид людини – Homo acvarius (людина морська), штучним шляхом будуть виведені породи розумних тварин.


Я не виключаю, що «занурення» людської цивілізації в надра планети та океан буде викликано короткостроковим остиганням Сонця в 2318-2328 роках, коли існування людини на поверхні планети внаслідок високих температур та інтенсивного випаровування атмосфери стане не дуже комфортним.



В період з 2555 до 15120 року основні свої зусилля людство зосередить на колонізації всіх придатних для розвитку життя планет Галактики. Навколо цих планет будуть створені штучні атмосфери. Одночасно людина почне мандрувати по інших вимірах простору-часу та паралельним світам, вивчати їх та пристосовувати для своїх творчих та пізнавальних потреб. Подорожі в минуле та майбутнє стануть звичайними явищами. Їх можливість забезпечать експерименти з гравітацією та «чорними дірками». З минулого буде отримана повна інформація про всіх людей, які мешкали колись на Землі.


Це дозволить повністю відтворити їх свідомість та розмістити її в нових, безсмертних тілах.



Про те, якою може бути подальша доля людства ми вже говорили, коли я згадував Олену Блаватську.



Про майбутнє та пасіонарність України.



Особисто я переконаний, що в України чудове і чарівне майбутнє, таке ж, як у тих чудових людей, яким випало жити на цій чарівній землі. Так, на нас ще очікують і злети і падіння, але дух нашого народу переможе всі негаразди і стане дороговказом для всієї людської цивілізації. Втім, судіть самі.



В 2008 році можливі суттєве загострення соціально-політичної обстановки та міжетнічний конфлікт в Криму. В 2008-2012 роках Україна докладе чимало зусиль для створення нових регіональних союзів європейських та азійських держав. Важким для нашої країни буде період з 2011 по 2023 рік, коли «демографічна хвиля» із Сходу почне тиснуть на наші кордони і призведе до посилення поліцейських функцій держави. Бурхливі соціальні і політичні події, пов’язані з переходом до нових моделей розвитку та незалежного зовнішньополітичного курсу очікують Україну в 2019, 2036-2037 та в 2046 роках. Особливо небезпечним для мене здається період «на зламі» 2018-2019 років. Спалахів нових хвороб, сюрпризів погоди та високої смертності серед населення, на мій погляд, слід очікувати в періоди з 2020 по2030 та з 2060 по 2080 рр. А от в 2045 році Україна може здивувати світ розробкою принципово нової інформаційної технології, яка визначить розвиток людської цивілізації на подальші 150 років. Скоріше за все, ця технологія буде пов’язана з ідею створення глобальної комп’ютерно-телепатичної мережі («Теленету») або відкриттям засобу запису інформації на структури фізичного вакуму.


На прикінці цього сторіччя наша країна візьме саму активну участь у створенні нового світового порядку під егідою реформованої ООН.



А тепер саме головне: в 2254 році в Україні розпочнеться духовна революція планетарного масштабу, по закінченні якої буде створене принципово нове духовне вчення, яке визначить пріоритети розвитку людства на все III тисячоріччя. Цей процес буде тривати аж до 2548 року. І протягом всього цього часу українці будуть очолювати світовий прогрес…



Ви скажете – фантастика! А я відповім: ми що негідні свого великого майбутнього, в українців такі бідні духовність, традиції та культура? В нас мало талановитих інтелектуалів і багатих душею особистостей? Вся справа, на мою думку, в умінні поважати себе і ставити перед собою на майбутнє завдання, гідні великої нації.



А всім, хто мав терпіння дочитати мої роздуми до кінця, я бажаю безумовно щасливого, безумовно світлого, безумовно доброго і безумовно красивого майбутнього. Адже ми не можемо створити це майбутнє іншим – чи не так? Запрошую читачів газети до дискусії.



Володимир Стрілецький, письменник, журналіст, футуролог, місто Київ






кинець свиту 21 грудня
Прогноз погоди на 2012 рік, Кліматичні умови викличуть військові конфлікти. 2012 кінець? :: vinnica.info

Прогноз погоди на 2012 рік, Кліматичні умови викличуть військові конфлікти. 2012 кінець?



Кінець світу? Початок - 2012 рік. Прогноз погоди на 2012-2020 роки: військові конфлікти, як наслідок кліматичних змін.



Увага людей усього світу прикута до подій у Японії й у країнах Арабського світу. У багатьох з'явилося передчуття, що це тільки початок глобальних катастрофічних змін.



Сюди варто додати і події 2010-2011 років - катастрофа в Мексиканській затоці, що дотепер робить свій негативний вплив на Америку й увесь світ. Пригадати катастрофу на Гаїті, коли загинуло приблизно 300 тисяч чоловік, вересневі заливні дощі в Німеччині, що викликали «міні-повені».



Складається враження, що на Землі завершується період «глобальної стабільності» і попереду - смуга різких змін. У США за замовленням міністерства оборони експертами-футурологами була складена доповідь "Прогноз погоди на 2012-2020 роки". Автори доповіді - Пітер Шварц і Дуглас Рендолл. Вони зробили головним висновком доповіді думку, що глобальні кліматичні зміни, можуть цілком дестабілізувати політичну обстановку на планеті Земля.


В основу своїх висновків, вони поклали гіпотезу про те, що останні великі потрясіння, привели до зміни динаміки морських течій. У цьому випадку Європа, Азія і Північна Америка, будуть позбавлені звичного комфортного клімату - тепла, зими будуть довшими і суворіші. Отже, погода до кінця 2020 року



А в Південній півкулі, навпаки, буде усе спекотніше. Це викликає недостачу води, наступ пустель, зменшення площ придатних для сільського господарства земель. У підсумку якість життя, і так у багатьох країнах дуже низьке, упаде ще більше.


Недостача продовольства, води, викликатиме масу нових конфліктів і воєн.



21.12.2012 рік - дата кінця світу?



Футурологи вказують: "Оскільки у світі нараховується всього п'ять чи шість ключових зерновиробничих регіонів (США, Австралія, Аргентина, Росія, Китай і Індія), то надлишків при глобальних постачаннях продовольства виявляється недостатньо, щоб нейтралізувати наслідки суворих погодних умов одночасно в ряді регіонів, хіба що в чотирьох-п'ятьох».



Футурологи створили модель можливого світу: Європа буде в дуже важкому положенні, її погодні умови зрівняються з російським Сибіром, буде набагато холодніше, вітряніше, сухіше. Населення буде покидати Європу. (від редакції: можливо тоді українцям зроблять безвізовий в'їзд до єврозони)



Китай також чекає маса проблем, холодні зими і пекуче літо, різко загострять продовольче питання, можливий масовий голод. Щоб втримати владу китайська еліта, влада Індії і Пакистану, можуть почати військові конфлікти і широкомасштабну війну. США випробують такий масовий наплив біженців і мігрантів, що проблеми мексиканських мігрантів, будуть вдаватися «квіточками».


Світ чекають глобальні зміни, політична карта буде швидко мінятися: США і Канада, можливо Мексика, стануть єдиним цілим. Поєднаються Північна і Південна Корея, щоб виживати разом - це дасть Сеулу ядерну зброю, а Півночі високі технології. Європа ще більш посилить інтеграцію, є можливість об'єднання з РФ, що забезпечить Європу енергоресурсами. Росію, можливо, чекають конфлікти із сусідами, тому що в неї є енергоресурси, вода й орні землі.



Автори спробували дати відповідь на питання: коли буде кінець світу? і склали графік найбільш ймовірних подій (про Україна в кінці). Це як культура кінця історії, цивілізації:



Європа



- У 2012 році страшні холоди змусять багатьох жителів Скандинавії мігрувати всередину Європи і Росію.



- У 2015 році усередині Європи можливий конфлікт, по питанню розподілу води, продовольства, енергоресурсів.



- У 2018 році РФ вступить у ЄС, поліпшивши положення з енергоресурсами.



- 2020 року, почнеться масова міграція з Північної Європи - Данії, Голландії, Німеччини, у більш південні країни, Італію, Іспанію, Грецію. Конфліктів, включаючи і військових, через воду і міграцію буде ще більше.



- У 2022 році відбудеться конфлікт, можливо військовий, Франції і Німеччини через Рейн.



- У 2025-2027 роках посилиться можливість розвалу ЄС, міграції в Південне Середземномор'я (Північну Африку, Ізраїль, Туреччину). До 2030 року з Європи виїдуть до 10% населення.



Азія



- 2012 року, Японія, щоб вижити зважиться на військову агресію.



- У 2015 році між Токіо і Москвою буде укладена стратегічна угода про використання енергоресурсів Сибіру і Сахаліну.



- У 2018 році КНР проведе військову операцію у відношенні Казахстану, щоб забезпечити стабільність у функціонуванні газо- і нафтопроводів.



- 2020 року почнеться військовий конфлікт і врешті війна в Південно-Східній Азії за участю Індії, КНР, В'єтнаму, Лаосу, М'янми й ін. країн.



- До 2025 року внутрішня ситуація в КНР різко загостриться і викличе громадянську війну і серію прикордонних конфліктів.



- До 2030 року ситуація між Японією і КНР, загостриться аж до війни, головним каменем спотикання стануть ресурси Росії.



Америка



- У 2012 році буде масовий потік біженців з островів Карибського моря, у США і Мексику й інші країни обох Америк.



- У 2015 році до США рушить міграція європейців, в основі багатіїв.



- У 2016 році можливий конфлікт США і ЄС із приводу рибних промислів.



- До 2018 року буде потрібен інтегрований захист по всьому периметрі Північної Америки, відбудеться об'єднання Канади, США, Мексики, перед обличчям зовнішньої загрози.



- До 2020 року, однієї з головних задач міністерства оборони Північної Америки, стане оборона від мігрантів із зони Карибів і Європи. У цей же час різко виростуть ціни на нафту, у зоні Перської затоки і Каспію будуть йти конфлікти.



- У 2025 році, через загострення ситуації в Саудівській Аравії, можливий конфлікт ВМС США і Китаю в Перській затоці.



За даними вчених планета переживала щось подібне 8200 років тому. Схоже явище було і порівняно недавно - Мале заледеніння приблизно з 1300 по 1850 рік. Із-за нього європейцям довелося залишити Гренландію, загинули тисячі людей. То коли настане кінець світу?






ЦІКАВО.КОМ - Яким буде кінець світу? | Різне :: кінець світу, сонце, воскресіння мертвих, землетруси, катаклізми, кінці світу

Яким буде кінець світу?



Відразу обмовлюся, що не варто розглядати цю статтю дуже серйозно, закуповуючи сіль, сірники і пральний порошок. Просто зараз так звані "пророки" всіх мастей посилено заговорили про кінець світу (власне, це постійний процес, віщання про кінець всього сущого), і я пропоную ознайомитися з тим, що ж, за версією різних релігій, учених і тих же пророків, нас чекає при кінці світу. (Одну з версій розглядали раніше про зіткнення з невідомою планетою-Х ). Дивимося.



Отже, Християни. зокрема, Іоанн Богослов, досить ясно малюють картину кінця світу. Дозвольте процитувати невеликий шматочок тексту: "І бачив я як виходять з вуст дракона і з вуст звіра, і з вуст лжепророка трьох духів нечистих, подібних до жаб. Це бісівські духи, що творять знамення. Вони виходять до царів землі всього Всесвіту, щоб зібрати їх на суд у великий день Бога Вседержителя". Загалом, кінець світу відбуватиметься в місці, званому "Армагеддон" (це десь поряд з Ізраїлем).


При настанні кінця світу відбуватимуться катаклізми, різні чуда, зокрема, воскресатимуть мертві, з'являтимуться ангели, буде падати вогонь з неба.



Скандинави бачать (бачили) кінець світу по-своєму. За переказами, скандинавський сценарій кінця світу був озвучений мертвим провидцем Вельва, який тимчасово повстав з мертвих за наказом верховного бога вікінгів Одіна. Спочатку буде руйнівний землетрус, в результаті якого звільниться відомий бог-хитрун Локі, який поведе своїх воїнів в останній, воістину смертний бій. Вовк на ім'я Фенрір проковтне Сонце, а його побратим Місяць. Як тільки світло згасне, зі світу мертвих припливе корабель, зроблений з нігтів мертвяків Нагльфар.


Потім з півдня прибуде велетень на ім'я Сурт, у якого в руках буде меч, яскравіший за сонце (тільки от як визначити, чи яскравіший, якщо Сонця вже не буде?). Загалом, теж не дуже приємна подія.



Мусульмани стверджують, що перед кінцем світу ми зіткнемося з масовим безбожництвом і падінням моралі. У мечетях перестануть молитися, торговці почнуть обдурювати (цікаво, коли це вони не обдурювали?), пияцтво стане звичайним явищем. Після цього з'явиться нащадок аллаха, у якого над головою буде хмара. Ангел з хмари сповістить всіх, що нащадка аллаха звуть Махді, і всім потрібно слідувати велінням цього бога.


Раптово з'являється лжепророк Даджала (у нього кучеряве волосся, криві ноги, маленький зріст і одне око пошкоджене).



Тут починаються і природні катаклізми - Сонце зійде із заходу, нашу Землю покриє туман, який сприятиме смерті невірних. Голос труби, що належить архангелові Ісрафаїлу вб'є все живе на землі, і потім трапиться страшний землетрус і буря. Гори руйнуватимуться. Ісрафаїл потім протрубить ще раз, сповіщаючи воскресіння мертвих, і почнеться суд, де кожен отримає по заслугах.



Індійці Південної Америки. перед тим, як асимілюватися з європейцями, встигли викласти свою версію кінця світу. Згідно до неї, наша планета пережила чотири найбільші епохи, і за цей час змінилися чотири людські раси. Велика частина представників попередніх рас загинула в катаклізмах, і лише небагато вижило, щоб повідомити про те, що ж трапилося.



За уявленням майя, зараз світить П'яте Сонце, його епоха почалася 12 серпня 3114 року до нашої ери. Ця епоха підходить до свого завершення, тобто, скоро нас чекає черговий катаклізм. Перше Сонце світило 4008 років, після чого трапилися землетруси. Друге - 4010 років, після чого трапився кінець світу через люті циклони і ураганні вітри.


Тривалість третього періоду складала 4081 рік, закінчившись виверженням безлічі вулканів. Четвертий період, найтриваліший, тривав 5026 років і закінчився потопом (який цікавий збіг, правда?).



Наш період, П'яте Сонце повинен закінчитися "рухом планети", через що все живе загине. Що за рух планети повинен трапитися, поки ніхто не розуміє. Можливо, все це відбудеться через зміну полюсів. Або версія зіткнення з планетою-Х .



Різноманітні Пророки. які пророчили в різний час, стверджують, що наступають останні дні відомого нам часу. Наступає ера війн, ера природних катаклізмів, хвороб і нещасть. Люди скоро вмиратимуть, не розуміючи, що ж можна зробити для власного порятунку. Правда за Нострадамусом, кінець світу наступить тільки на 3797-й рік.


Ванга так взагалі залишила нам купу часу. Сподіватимемося, що має рацію таки Ванга.



Тепер перейдемо до пророцтв вченого світу. Вчені вважають, що до 2020 року клімат змінитися настільки, що Європі прийде кінець - велика частина країн буде знищена повенями. Інші страждатимуть через постійні засухи. При цьому з'являтимуться нові штами вірусу грипу, а до кінця першої половини 21-го століття зникне близько 20 відсотків флори і фауни.


Потім почнуться землетруси, так само як і війни - люди почнуть воювати за ресурси, тільки вже не за нафту і газ, а за їжу. Можливий і варіант ядерної війни, в ході якої взагалі загине все живе.



Є цікавий, якщо так можна висловитися, варіант кінця світу, згідно якому відбудеться бунт нанороботів, створених кращими розумами людства. Зразковий варіант розвитку подій зображений у фільмі "День, коли Земля зупинилася", тільки без інопланетян.



Після всього сказаного хотілося б призвати наших читачів не хвилюватися - адже нездійснених пророцтв, найвідоміших, можна налічити більше сотні, не кажучи вже про всякі дрібниці.







Комментариев нет:

Отправить комментарий